12 oktober 2007

Våndan av mixskivor...

Jag får alltid komplett ångest, och blir otroligt obeslutsam, när det är dags att fumla ihop en ny mixskiva. Skillnaden mellan en bra och en dålig kan vara hårfin.

Steg ett är att slänga upp en ny låtlista, skumma igenom hela iTunes och stoppa i allt som faller en in. Sedan sållar man bort alla låtar som innehäller mer än tre sekunders skriksång.
Då är helt plötsligt hälften av låtarna väck. Tar man dessutom bort alla med dubbeltrampande trummor försvinner ytterligare fem-sex låtar.
Kvar är ca 35-40 stycken. Bort med alla som man vet har varit med på tidigare alster. Bort med alla som man vet att någon potentiell lyssnare är allergisk mot. (Grundregel ett för allmänna mixskivor är att de ska vara så breda som möjligt. Breda och självutplånande.)

Ha alltid med en Oasis-låt, minst en nittiotalsklassiker, en boybandplåga, en radiohit och som pricken över i-et "MmmBop!"

Ha aldrig med låtar med följande band/artister: Hawthorne Heights, Senses Fail, Sonic Syndicate, Chemical Vocation, As I Lay Dying, Dance Gavin Dance, Eva Dahlgren eller Wilmer X.

Nu sitter jag med en odräglig trave låtar och pusslar.. helt fruktlöst.

Och gissa vad som dunkar i hörlurarna?
Ni har ingen aning.

Min guilty pleasure.

Lose Yourself (in the music, the moment...ja, jag vet, det är Eminem, men skitsamma.)

1 kommentar:

Emelie sa...

Indeed skitsamma ^^ Eminem är brabrabra!:)