26 november 2006

En helg, en dålig ursäkt och en reflektion över priset på choklad

5,5 är lika med 15,5

Eller ledig lördag och halv söndag är lika med en hel helg. Håhå jaja. Personalfest i fredags, mycket trevligt. Även om jag och farser inte kommer överens. Det är bara inte min sorts humor. Man sitter där, och visst nån grej är väl kul, men mest av allt tänkte jag "men ååååh!". Som motvikt var maten efteråt extremt god.
Hade blivit inringd för att julpynta på lördag morgon, tänkte väl att jag skulle jobba till lunch eller kanske en stund till. Jag gick hem halv åtta. Det var en rörig dag. Punkt. Jag somnade nästan bums och sov till klockan tio imorse. Mamma körde mej till jobbet och precis innan vi var framme kom jag på att jag glömt en grej så vi vände och efter att ha varit i god tid, som jag brukar, kom jag istället två minuter innan jag började. Typiskt mej. Rätt lugn dag hursomhelst och jag märkte inte av min klantighet något mer föränn jag kört hem och gått upp för alla trapporna. Någon glömde ta med sina nycklar imorse, och denna någons mamma var inte hemma. Någon ska vara i replokalen om tio minuter.

Ridå.

Tur att jag inte glömde mobilen åtminstone.

Och det än ny i-valsperiod imorgon så mina sovmorgnar är verkligen ett minne blott. Upp halv sju. Usch. Jag borde sova nu alltså. Strax. Och hur ska jag förklara för svenskaläraren att jag inte gjort uppgiften som vi har haft två veckor på oss att göra? Tanken var liksom att jag skulle gjort den i lördags, men det blev inte riktigt så. Kapitalistmonstret inuti mej vet att jag har högre timlön på jobbet än i skolan, men det är inte riktigt en ursäkt. Bara nästan. Men det duger inte, för jag är verkligen ingen kapitalist. Egentligen. Och med mitt schema är min timlön i skolan ungefär fjorton spänn.
Teoretiskt sett skulle jag ha råd med nästan en Marabou 200 grams i timmen varje timme jag är i skolan och har lektion, om jag köper dom på Willys. På Coop kostar dom en krona mer, och det är inte mycket pengar i min del av världen, men jag köper dom ändå hellre på Willys. På 150 chokladkakor blir det en CD-skiva extra. Att jag i så fall skulle ha lagt 2100 kronor på choklad låter vi vara osagt, okej.

Godnatt.

1 kommentar:

Anonym sa...

HA! Jag visste det!!!

Du är delvis ett kapitalistmonster! ;)