23 april 2007

Antidepp

På kusins begäran kommer här en lista på låtar som gör mej mer än vanligt glad.

  • Fall Out Boy - Hum Hallelujah: För att den får mej att vilja hoppa jämfota och organisera spontanallsång så fort jag hör den. Och textraden "'til tonight do us part" är sööt.
  • Jean-Michel Jarre - Computer Weekend: Det går inte att motstå en synthlåt som låter som det antagligen skulle låta om man släppte ut R2D2 och hela hans släkt på grönbete. Wiiiioooo!
  • Converge - Homewrecker: Brutalt oväsen och jätteljus skriksång och om man bara lyssnar och inte bryr sej är det min bästa röjaröjalåt.
  • The Ataris - So Long, Astoria: För det första är den en tribute till The Goonies. För det andra är det helt genialisk pop-punk när den är som allra bäst. För det tredje gör den mej glad.
  • American Hi-Fi - The Art Of Losing: Ohoho, myspysigt trumintro. Lagom tyken, lagom skuttig och Ramonesreferensen "Hey ho, let's go, gonna start a riot, you don't wanna fight it" är inte så löjlig som det verkar.
  • Vincent Vicious - Vi Lämnar Allt: Ett storband från Halmstad med massa blåsinstrument och mer känsla för pop än många andra jag hört. Denhär låten är nästan lika euforiskapande som [insert valfri positiv Håkan-låt here]. Och dom lär knappast bli sämre med tiden. Yay!
  • Hanson - MmmBop: För att minnet av musikvideon med tre inlinesåkande småkillar i solljuset i kombination med en nonsensrefräng är en positiv historia.
  • Sahara Hotnights - Alright Alright (Here's My Fist, Where's The Fight): Titeln säjer väl allt. Detta är "jag är häfigast i världen, inget snack om saken"-låten. För ännu bättre effekt, lyssna även på andraspåret på Jennie Bomb "On Top Of The World" och självförtroendet har stigit avsevärt.
  • No Use For A Name - Chasing Rainbows: Det går fort, det är mycket rockackord och studsigt trumkomp. Plussa det med en jättecatchy refräng "just don't go on thinking that the whole world tells the truth" och du har en lysande låt.
  • Lisa Miskovsky + Lost Patrol - Alright: Dethät är något av det bästa Lisa Miskovsky gjort. Jag får glädjeuppenbarelser av denhär låten. Allvarligt. Lyssna på den. Den är så basic. Så okomplicerad. Det är nog så det ska vara. "And I, I'll do anything to make you feel that it's alright!"
Dessutom alla glada låtar som Herr Hellström någonsin hasplat ur sej, för ingenting är mer sommar och eufori än allsång till En Vän Med En Bil eller En Midsommarnattsdröm.

En låt kvar. Låten som fick hela begreppet emo att slå knut på sej själv och ett band med alldeles för vanliga killar från Arizona att helt plötsligt befinna sej på Billboardlistan och hos en hel drös med amerikanska talkshow-värdar. Förmodligen den mest positiva låten jag någonsin kommer höra, förmodligen är den så uppåt en låt kan vara innan det blir löjligt. Och med mindre än en sekunds eftertanke vet jag att det är den enda låten jag borde få lyssna på när jag är deppig. Hur kan man förändra sin syn på sej själv på två minuter och femtiofyra sekunder?

Try this pill: Might contain concentrated optimism and other positive substances.


2 kommentarer:

Berander sa...

Sådärja :)

Och så behåller du koncentrationen, och Happy-go-lucky-låtarna i iPoden ;)

KRAMAS!!!

heddacarolina sa...

den som ändå hade en ipod. ^^